Schulden voorkomen

Schulden zijn makkelijker gemaakt dan opgelost. Probeer daarom te voorkomen dat je schulden krijgt. Schulden voorkomen begint bij overzicht en duidelijkheid. Zorg dat je een begroting maakt voor jezelf waarin je weet wat je binnen krijgt aan inkomen en wat eruit gaat aan vaste lasten. Het bedrag wat je dan overhoud kan je gebruiken voor extra uitgaven.
Wil je meer weten hoe je overzicht en duidelijkheid in je papieren krijgt, neem dan een kijkje bij administratie bijhouden.

Voorkom dat je meer uitgeeft in de maand dan je te besteden hebt. Als dit een keer gebeurt kan dit nog niet zoveel kwaad. Probeer dan de maand erna minder uit te geven. Merk je dat je maandelijks teveel uit geeft, ga dan kritisch naar je uitgaven patroon kijken en kijk waarop je kan bezuinigen. Kan je niet bezuinigen en zijn de extra uitgaven echt noodzakelijk dan is het verstandig om ondersteuning te vragen bij je financiën om te voorkomen dat je in de schulden terecht komt. Trek vroegtijdig aan de bel als er telkens betalingsherinneringen binnen komen.

Let op filmpje openen in Crome.