Handige websites

www.steffie.nl
Op deze website wordt op een makkelijke manier uitgelegd hoe dingen werken doormiddel van animatie en geluid. Bijvoorbeeld Internet, e-mailen, bankzaken of gebruik ov chipkaart. Je kan daarbij zelf ook oefenen op de site.

www.wijzeringeldzaken.nl
Deze website wijst je de weg naar betrouwbare informatie over je financiële zaken. Ook kan je hier nagaan wat er voor jou gaat veranderen in 2017.

www.regelhulp.nl
Met de regelhulp kan je in een aantal stappen kijken waar je informatie kan vinden over de zorg die jij nodig hebt.

www.zozithetmet.nl
Informeert mensen over werk, inkomen, gezondheid, zorg en welzijn met antwoorden op duizenden vragen uit het dagelijks leven.

www.nibud.nl
Er staan verschillende zaken rondom inkomen en uitgaven in hoe om te gaan met geld.

www.nibud.nl/scholieren
Deze website is speciaal bedoeld voor jongeren. Er staan verschillende zaken rondom inkomen en uitgaven in hoe om te gaan met geld. Waar aan te denken als je 18 jaar wordt. 
 
www.rotterdam.nl/geldplan
Kom je maandelijks geld tekort en weet je niet waar je op kunt bezuinigen? De gemeente Rotterdam heef tin samenwerking met het Nibud een website gemaakt waar je kan berekenen waar je op kan besparen.

www.okehor.nl
Stichting Okéhor zet zich in voor kind en huisdier van Rotterdammers die in armoede leven .

www.rijksoverheid.nl
Legt verschillende onderwerpen vanuit de overheid uit. Daarnaast staat hier altijd de meest actuele berichten rondom veranderingen op onder andere financieel en maatschappelijk gebied

www.juridischloket.nl
Hier vind je informatie over verschillende juridische zaken. Loop je ergens tegen aan en weet je zelf niet hoe dit op te lossen. Het juridisch loket helpt mensen met een laag inkomen en weinig vermogen op weg.

www.consuwijzer.nl  
Bij ConsuWijzer kan je gratis informatie en advies krijgen. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je problemen hebt met een bedrijf. Je kan dit melden bij ConsuWijzer. ConsuWijzer geeft dan advies over hoe je dit kunt oplossen. Met dat advies weet je waar je recht op hebt en hoe je dat recht kunt halen.

www.stofzuigerzen.nl  
Op Stofzuigerzen vind je praktische tips om je huishouden simpel en leuk te maken.

www.edgie.nl/  
Edgie.nl is een interactief jongerenplatform dat jongeren helpt meer uit hun geld te halen; met artikelen, tools, tips en video’s door, met en voor jongeren. De site richt zich op jongeren van 12 tot 25 jaar en gaat over onderwerpen die voor jongeren relevant zijn, met een financiële ondertoon (zoals hoe kunnen dingen goedkoper, hoe houd je grip, hoe kun je sparen voor spullen die je graag wilt hebben).

www.debroekriem.nl
DeBroekriem heeft de ambitie om werkzoekenden te inspireren en in beweging te zetten.

www.svbabc.nl
Dit is de makkelijke website van de Sociale Verzekeringsbank.

www.studiemetkind.nl  
Je bent alleenstaande ouder. En je wilt een opleiding gaan volgen. Of misschien doe je dat al. Dat kost geld: je betaalt voor je opleiding, boeken, maar misschien ook voor kinderopvang. Gelukkig zijn er verschillende regelingen die je helpen bij het betalen van dit soort kosten. Deze site helpt je om de mogelijkheden op een rij te zetten.
 

www.Dora-besparen.nl
Is een website waarop ‘besparen, leven, genieten’ centraal staan. Elke week vind je op de site een recept met ingrediënten die vaak in de pakketten van de Voedselbank voorkomen. Eerdere recepten zijn terug te vinden met de tag ‘voedselbankrecepten’.