betaalbaar een kerstdiner serveren

december 2017
  1. Probeer voor het kerstdiner eens langs goedkope supermarkten als Aldi en Lidl te gaan of kies vaker voor huismerken. Deze winkels hebben vaak een bijzonder kerstassortiment voor een klein prijsje.
  2. Ben je klaar met het traditionele kerstdiner? Geef een Amerikaans feestje en laat iedereen hapjes en drankjes meenemen of een gang bij een meerdere gangen diner. Super gezellig én het scheelt een hoop geld.
  3. De kosten voor een kerstdiner hoeven niet allemaal neer te komen op de schouders van de gastheer- of vrouw. Spreek onderling af hoe de kosten worden verdeeld of laat de gasten de drank meenemen. Schaam je niet om het kostenplaatje in de groep te gooien.
  4. Kreeft, oesters, kaviaar en dure stukken wild vlees: in tijdschriften zijn dit dé specialiteiten voor tijdens het diner, maar dat is nergens voor nodig. Ook van groenten zijn de meest heerlijke maaltijden te bereiden. Wat dacht je van een lekkere bieten ravioli? Dit is een stuk goedkoper dan eend en je kunt van groenten echt de meest heerlijke gerechten maken.